Disclaimer

Wat is de achtergrond van warmtepomp-panel.nl?

Buffervat warmtepomp
Buffervat
Bron: OEG

Disclaimer warmtepomp-panel vergelijkingssite

-Wij zijn niet verantwoordelijk voor pagina’s van externe organisaties waarnaar verwezen wordt.
-Getracht is om op een niet commerciële manier een onafhankelijke site te maken met informatie over warmtepompen. De fabrikanten van deze producten hebben geen enkele bemoeienis met deze site. Deze site is een particulier initiatief. Op- of aanmerkingen zijn welkom, via info@warmtepomp-panel.nl. Om de kosten van de site laag te houden is er reclame van google aanwezig op deze site. U kunt ons steunen door op een van die reclamelinks te klikken.
-Wij geven geen garantie inzake de juistheid of de volledigheid, noch het actueel zijn van de informatie op deze site. U bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de interpretatie van de informatie. Los daarvan zijn wij uiterst zorgvuldig te werk gegaan bij het samenstellen van deze site. Tevens wordt de site regelmatig geactualiseerd. Deze site bevat als extra service de mogelijkheid om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Dit loopt via een partner, en derhalve kan warmtepomp-panel geen enkele verantwoording hiervoor dragen. De subsidie op warmtepompen wordt gepubliceerd door het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Regelmatig publiceert het RVO een update op haar site, waar oude warmtepomptypes vervallen en nieuwe weer op deze lijst verschijnen. Wij passen deze informatie z.s.m. aan, doch voor de volledigheid dient u de site van rvo te raadplegen: De in de database opgenomen prijzen zijn bruto adviesprijzen. Afhankelijk van de prijspolicy van een fabrikant kan de nettoprijs afwijken van de bruto adviesprijs. Sommige bedrijven hanteren kortingen van meer dan 40%. Andere bedrijven hanteren een marketingstrategie waarbij bijna geen korting meer mogelijk is.

Voor fabrikanten/leveranciers: Deze database wordt zo compleet mogelijk gehouden. Het kan echter voorkomen dat een nieuw type (nog) niet in de database staat. Een warmtepomp wordt uitsluitend opgenomen in de database indien de productgegevens van het energielabel bekend zijn. Mist u een warmtepomp? Mail deze naar ons toe. Treft u onverhoopt onjuiste informatie aan over uw warmtepomp op deze site? Informeer ons, en indien correct, dan passen wij dit aan.

 

Tips voor het gebruik van de vergelijkingsdatabase

Gebruik de voorgeprogrammeerde knoppen om snel een warmtepomp met een hoge SPF/SCOP te krijgen, of om een warmtepomp te zoeken die heel stil is, of om alle warmtepompen van een bepaald merk te laten zien die in de database staan. Met de onderste zoekmogelijkheid kan men zelf enkele zaken kiezen die belangrijk zijn voor de keuze van de gewenste warmtepomp. Het uitvoerformaat is óf erp(energielabel)-gegevens, of EN14511-gegevens. Zodra men enkele warmtepompen aanklikt uit de eerste selectie om deze gedeta¨ieerd te vergelijken, krijgt men alle beschikbare informatie te zien. Sommige warmtepompen zijn opgenomen zonder bruto adviesprijs. Zodra men als selectiecriterium ook de brutoprijs ingeeft wordend deze warmtepompen niet weergegeven.
Vraag en antwoord
1. De warmtepomp die ik zoek, staat er niet bij. Hoe kan dat?

Deze database wordt zo compleet mogelijk gehouden. Het kan echter voorkomen dat een nieuw type (nog) niet in de database staat. Een warmtepomp wordt uitsluitend opgenomen in de database indien de productgegevens van het energielabel bekend zijn. Mist u een warmtepomp? Mail deze naar ons toe.


2. Waarom is het zo moeilijk om eenvoudig een stille warmtepomp te kiezen op basis van geluidsgegevens?
Deze site maakt gebruik van de gegevens die op het energielabel staan. Het kan echter voorkomen dat op het energielabel een geluidsvermogen van 58 dB staat, terwijl deze warmtepomp in nachtbedrijf een veel lagere waarde produceert. Bij een volgende update van de database zullen we dit meewegen. Vooralsnog kan men gebruik maken van het geluidsberekeningsprogramma elders op deze website.

Volgende pagina:Het principe van de warmtpomp