Vergelijk warmtepompen

   Op heel veel verschillende kenmerken te vergelijken. Ideaal voor de warmtepompen-expert!


Groene energie uit een warmtepompDe database heeft data van warmtpompen conform Erp (ecodesign) en EN14511 opgeslagen..

Dashboard

Kies warmtepompen op zelf in te geven criteria

Filteropties:
Laat alle warmtepompen zien met een vermogen (volgens energielabel) tussen de en kW, bij een aanvoertemperatuur van

met een boilerinhoud van minimaal liter.

Voedingsspanning:

Compressortype:
met koudemiddel
met een SPF van meer dan % bij de gekozen aanvoertemperatuur.
Max. geluidsvermogen 's-nachts dB(A).
dB. (ErP)
.... dB.
Bestelnr complete warmtepomp .
Bestelnr binnenunit warmtepomp .
Bestelnr buitenunit warmtepomp .
ISDE-subsidie van minimaal euro.
Warmtepompprijs tussen de en EUR, bruto excl. BTW.
met een garantietermijn van minimaal jaar.
Beschikbaarheid:hulp bij keuze Hier kan men kiezen of de gegevens in de tabel gepresenteerd worden volgens de EU-ecodesign-regels (Erp) of de Europese norm EN14511.

Hier komen de geselecteerde warmtepompen te staan uit de eerste selectie.


Limiteer selectie tot 5 te vergelijken warmtepompen.

Tips voor het gebruik van het dashboard

Het meeste overzicht houdt men als men vooraf het merk in geeft waar men de specificaties van wil inzien of vergelijken. Wil men alle merken zien dan kan dat tot heel veel outputdata leiden.

Mist u een bepaald type warmtepomp? Mail ons en wij zullen deze z.s.m. opnemen in de database, mits de gegevens van het energielabel bekend zijn.

Met deze gegevens kan men ook een geluidsberekening maken. Ook kan men een transmissieberekening maken waaruit een voorstel voor een geschikte warmtepomp komt.

TIP

Let op:Veel waarden van een warmtepomp zijn gerelateerd aan de cv-water temperatuur. Voor het energielabel moeten fabrikanten gegevens leveren voor 35 °C en/of 55 °C. Opgave volgens de EN14511 norm is eigenlijk altijd bij cv-temperaturen van 35°, 45° en 55 °C. Helaas verstrekken niet alle fabrikanten de complete gegevens. Sommige fabrikanten geven alleen waarden op bij 35 °C cv-watertemperatuur, omdat bij deze temperatuur de waardes meestal het meest gunstig zijn. Er zijn echter ook fabrikanten die er voor kiezen om hun specificaties alleen bij 55 °C op te geven. En voor de nieuwe R290 warmtepompen generatie worden ook nog hogere temperaturen belangrijk. Dit alles maakt het ingewikkelder om warmtepompen onderling te kunnen vergelijken. Bijvoorbeeld Remeha en Panasonic geven alleen gegevens bij 55 °C, en vallen daardoor bij selectie op 35 °C buiten de boot. Ondanks dat de warmtepomp in de database staat komt deze, vanwege filtering op temperatuur, niet in de resultaten. Men moet dus het filter slim instellen.

De database is samengesteld op basis van twee verschillende documenten. Als eerste altijd de gegevens van het energielabel, met name het productdatablad dat bij het energielabel hoort. Hier is het vermogen, de SPF, het energieverbruik, geluidsvermogen en dergelijke te vinden. Als er sprake is van een warmtepomp met geïntegreerde boiler dan kan men ook de gegevens van de warmwater­voorziening hier vinden. Verder is er een tabel te vinden waar het vermogen en de COP bij vier verschillende buitentemperaturen worden weergegeven, namelijk bij -7 °C, 2 °C, 7 °C en 12 °C. Deze gegevens worden gebruikt om de vermogensgrafiek te tekenen, indien de fabrikant niet zelf een gedetaïlleerde grafiek in zijn documentatie heeft staan. Het tweede document dat voor de database gebruikt is, zijn de technische gegevens die de fabrikant zelf vermeld op zijn website. Dit zijn vaak de vermogens en COPs bij verschillende buiten- en cv-temperaturen conform de EN14511, maar ook technische gegevens zoals bijvoorbeeld de maten van het toestel, het soort compressor en welk koudemiddel er gebruikt word. In de database wordt altijd aangegeven waar de informatie vandaan komt: Erp wil zeggen van het energielabel.

.

huis isoleren

Verduurzaam uw huis
in 10 stappen. De energietransitie van uw woning.

Geluid warmtepomp
Bereken het geluidsniveau van uw warmtepomp

gasmeter

Inzicht in gasverbruik
Besparen begint met inzicht. Wat verbruikt veel gas?

Besparen op stookkosten

Maak een transmissieberekening
en bereken uw besparing op stookkosten