Over deze warmtepompen site

Waarom en hoe is deze website gemaakt?

Waarom deze website?

Deze website is een particulier initiatief om lucht/water warmtepompen onderling met elkaar te kunnen vergelijken. Er bestaan een hoop vergelijkings websites, maar eentje voor warmtepompen bestaat -voor zover ik weet- nog niet. Op basis van gegevens van het energielabel en op basis van de gegevens die fabrikanten verstrekken, conform de EN14511 norm, zijn gegevens van vele warmtepompen in een database gezet. Vanwege de vele nieuwe produkten die de Nederlandse markt overspoelen word de database regelmatig bijgewerkt. Het is echter onmogelijk om echt alle warmtepompen op te nemen, al streven wij dit wel na. Tevens wordt er veel achtergrondinformatie verstrekt over warmtepompen. Hoe ze werken, onder welke omstandigheden ze optimaal presteren, maar ook wanneer men beter geen warmtepomp kan aanschaffen. Energieverbruik, geluidsproductie, SCOP-berekeningen, Het vermogen bepalen van een warmtepomp voor woonhuizen: Het staat allemaal op deze site. Tevens is een 10-stappen plan opgenomen om een bestaande woning te verduurzamen. Bent u serieus van plan om dit met uw woning te doen, dan is het lezen en daarna inventariseren en rekenen een must voor de aspirant verduurzamer!

php logo

Hoe is deze website gemaakt?

Deze site is gemaakt op basis van een responsive website sjabloon. De content is met HTML5 gemaakt, de layout met CSS. De meeste webpagina's bestaan uit een mix van HTML, CSS, Javascript, JQuery, php7, ajax en sql. Iedere pagina is handmatig geprogrammeerd. De site is bewust niet gemaakt met CMS-software, om de website zo flexibel mogelijk te kunnen maken. In maart 2018 is de website online gegaan. De database met warmtepompen wordt regelmatig aangepast aan het leveringsprogramma van de fabrikanten.

Vraag en antwoord
1. De warmtepomp die ik zoek, staat er niet bij. Hoe kan dat?

Deze database wordt zo compleet mogelijk gehouden. Het kan echter voorkomen dat een nieuw type (nog) niet in de database staat. Een warmtepomp wordt uitsluitend opgenomen in de database indien de productgegevens van het energielabel bekend zijn. Mist u een warmtepomp? Mail deze naar ons toe.


2. Is het verstandig om warmwater voor de douche en/of het ligbad te maken met een warmtepomp?
Eigenlijk is dit niet verstandig. Warm water voor de douche brengt men op 60 °. Dit is voor een warmtepomp een ongunstig hoge temperatuur die hij met een lage COP zal maken. Omdat het vaak niet anders kan omdat er maar een warmteopwekker in de woning is wordt de warmtepomp toch vaak ingezet om warm water te maken.
Volgende pagina: Reacties