Prijsverschillen van warmtepompen

Hoe duur is een warmtepomp?

Buffervat warmtepomp

De kosten voor een warmtepomp

De kosten van een warmtepomp installatie bestaat uit verschillende componenten:
-de aanschafprijs van de warmtepomp
-Indien het geen lucht/waterwarmtepomp betreft, komen daar de kosten van een bron nog bij
-Aanpassen van het afgiftesysteem naar een laagtemperatuursysteem
-Eventueel extra isolatie van de woning
-Eventueel geluiddempende voorzieningen voor lucht/water warmtepompen.

Allereerst zullen we ingaan op de aanschafprijs van een warmtepomp. In het algemeen kan men zeggen dat een warmtepomp met een hoge COP die weinig geluid produceert duurder is. Fabrikanten die aan deze aspecten veel zorg besteden zijn momenteel toch vooral de Scandinavische en Duitse fabrikanten. Bruto adviesprijzen van de meeste warmtepompen zijn te vinden op de vergelijkingspagina. Hier kan men verschillende warmtepompen met elkaar vergelijken.

De in de database opgenomen prijzen zijn bruto adviesprijzen. Afhankelijk van de prijspolicy van een fabrikant kan de nettoprijs afwijken van de bruto adviesprijs. Sommige bedrijven hanteren kortingen van meer dan 40%. Andere bedrijven hanteren een marketingstrategie waarbij bijna geen korting meer mogelijk is.

Momenteel krijgt men subsidie op de aanschaf van een warmtepomp (ISDE-subsidie). De verwachting is dat prijzen van warmtepompen zullen dalen naarmate er meer warmtepompen verkocht/geproduceerd worden. Indien dit het geval is zal naar verwachting de subsidie afgeschaft gaan worden.

 

 

Vraag en antwoord
1. Hoe kom ik achter de aanschafprijs van een warmtepomp?

Raadpleeg de vergelijkingsdatabase elders op deze website voor een indicatie. Kijk op webshops voor prijzen of zoek contat met een dealer.


2. Waarom kan ik geen offerte aanvragen via deze website?
Deze site pretendeert onafhankelijke informatie te geven als particulier initiatief. Zodra er onafhankelijke aanbieders komen zullen we overwegen om hier naar door te linken. Vooralsnog is dit niet mogelijk.

Volgende pagina:next)